TERA – Telefonsamtal på arbetet

TERA hjälper dig, som har nedsatt arbetsförmåga på grund av hörselnedsättning eller talskada, att få eller behålla ett arbete. TERAs inbyggda automatiska tolk...

TERA – Din telefon i vardagen

TERA hjälper dig med nedsatt hörselförmåga eller talskada att ringa och ta emot helt vanliga telefonsamtal. Du kan obehindrat ringa och tala med vänner,...

Vanlig telefonservice inte själv...

Att när som helst ringa direkt till nära och kära tar många som en självklarhet idag.

TERA – Telefonsamtal på arbetet

TERA hjälper dig, som har nedsatt arbetsförmåga på grund av hörselnedsättning eller talskada, att få eller behålla ett arbete. TERAs inbyggda automatiska tolk gör att du kan ringa vanliga telefonsamtal utan att någon annan person tolkar. Det ger större möjligheter att utföra olika arbetsuppgifter när det passar dig.

  • Mindre hörselstress – ork kvar till annat
  • Textar det motparten säger - du talar själv
  • Texten är stöd för dig i samtalet och finns kvar när samtalet avslutas
  • Ger röst åt den text du skriver om så önskas
  • Videokommunikation om du föredrar det eller vill kombinera
  • Fungerar med förmedlingstjänsterna för texttelefoni och bildtelefoni
  • Synanpassning av text och bild
  • Inbyggd automatisk tolk som bygger på världsledande AI-teknikInbyggd automatisk tolk som bygger på världsledande AI-teknik

Hur funkar TERA?

TERA är en app/programvara som du laddar ner till den enhet som du använder för telefonsamtal. Med TERA får du ett nytt vanligt telefonnummer som andra kan ringa till och som visas när du ringer ut. TERA-tolken textar motpartens röst som stöd i samtalet. Kopplas upp mot WiFi eller med hjälp av SIM-kort. 

Hur får jag tillgång till TERA?

Vi på T-Meeting hjälper dig att få TERA. Rent praktiskt går det till så att du tillsammans med din arbetsgivare skickar in en ansökan till Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan tillsammans med det underlag du har fått av oss. 

Till ansökan behövs också underlag som styrker behovet av TERA. Det kan vara ett audiogram, utlåtande från läkare eller liknande. Arbetsförmedlingen respektive Försäkringskassan utreder och fattar beslut. Kontakta oss om du har frågor.

Hur använder jag TERA?

Du kan använda TERA på det sätt som passar din situation bäst. TERA fungerar i den enhet som passar dig och dina behov bäst, t.ex. mobil/surfplatta. Du ringer och tar emot samtal precis som med vanlig telefon, inget krångel!

Broschyr TERA – Telefonsamtal på arbetet